Returnarea produselor

Pentru a returna produse te rugam sa urmezi pasii de mai jos:

  1. Citeste termenii si conditiile aflate mai jos in care se pot returna produsele
  2. Completeaza formularul de retur.
  3. In baza informatiilor completate in formularul de retur, noi vom trimite un curier la adresa mentionata de tine pentru a ridica produsul sau produsele pe care doresti sa le returnezi.
  4. Coletele de care nu am fost instiintati ca au fost trimise si cele cu ramburs (sistem de expedire conform caruia destinatarul este obligat, la primite, sa achite expeditorului contravaluarea aferenta) nu vor fi receptionate!
  5. Dupa ce produsele au ajuns la noi si au fost verificare vei fi contactat privind desfasurarea si finalizarea acestei proceduri

Termeni si conditii

Returul produselor se accepta conform termenilor si conditiilor mentionati mai jos si sunt in conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Produsele care fac obiectul comenzilor incheiate online, pot fi returnate, fara invocarea vreunui motiv intr-un termen de 14 zile de la data primirii acestora; inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

In cazul persoanelor juridice (acestea nu au calitate de consumator) ne rezervam dreptul de a accepta sau nu returul produselor.

Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator. Iti recomandam pastrarea ambalajului original pentru protejarea integritatii produselor.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat;

Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii acestora, conform art. 14, alin. 3 din OUG 34/2014.

Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maxim 14 zile calendaristice de la data informarii de catre Consumator asupra deciziei sale de retragere din contract si acceptarea returului. indoorgardens.ro va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului. Suma de bani aferenta produselor returnate se va restitui ulterior verificarii produselor dupa stabilirea de comun acord a modalitatii de restituire sau conform procedurilor legale.

DE RETINUT!

Produsele ce au fost ridicate din punctul de lucru, chiar daca au fost comandate online sau telefonic, nu beneficiaza de retur, acestea au posibilitatea de a fi verificate si de a li se testa functionalitatea la receptie si, conform legii, nu mai fac obiectul unui contract incheiat la distanta.

Produsele electronice sunt ambalate corespunzator de catre producator, cu suporti de siguranta / protectie din carton sau polistiren, folii cu bule de aer, pentru a asigura produsului siguranta necesara pentru o functionare corespunzatoare dupa ce a fost transportat.

Produsele returnate in alte ambalaje decat cele oferite de producator, cu absolut toate protectiile necesare, sunt pasibile de deteriorari datorate transportului. Exista bineinteles posibilitatea unei ambalari bune, chiar daca nu mai este disponibil ambalajul original, care sa asigure produsului un transport corespunzator. Consumatorul trebuie sa se asigure ca ambaleaza corect produsul ce urmeaza a fi returnat.

Orice modificare a starii produselor sau a ambalajului acestora ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, duce la aplicarea unor taxe de readucere a produselor la starea in care au fost livrate.

In cazurile in care produsele returnate prezinta deteriorari sau sunt incomplete, prezinta urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a opri o suma din valoarea produsului (valoare cu TVA), suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.

De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

Te rugam sa verifici integritatea fizica a coletelor in momentul in care le primesti de la Fan Courier in prezenta curierului si sa ceri intocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor daca produsele prezinta urme de deteriorare. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.

Daca produsele de returnat au fost insotite de eventuale bonusuri, trebuie returnate si acestea. Daca ai cumparat mai multe produse de acelasi fel si vrei sa le returnezi pe toate, asigura-te ca doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se accepta doar daca sunt sigilate.

Pentru orice sesizari si reclamatii te rugam sa ne contactezi la adresa office.indoorgardens@gmail.com