Best online garden center - IndoorGardens

Contactati-ne
0745 130 010
Bun venit,
Log in
Cosul dumneavoastra
 x 


Orchid Focus Bloom 100 ml

Disponibil la Comanda

15 lei TVA incl.
Cod produs: GWT-OFB100

Orchid Focus Bloom de la Growth Technology

Orhideele au nevoi nutritionale foarte specifice si, chiar daca ele pot supravietui chiar si la nivele reduse de fertilizare, nu-si vor atinge potentialul maxim decat daca sunt hranite adecvat. Intrebati un cultivator profesionist sau un castigator regulat la concursurile de acest gen.
Este total gresit ca orhideele sa fie hranite cu feritilizator pentru plantele comune - din nenumarate motive. Cel mai important - cele mai multe formulari de nutrienti contin drept sursa de Azot (N) saruri de amoniu si uree, iar acestea - in mod special urea - pot deveni foarte toxice in mediul in care cresc orhideele, si este bine sa fie evitate.
Orchid Focus nu contine uree deloc.
- Orchid Focus este alcatuit din cele mai pure si mai solubile saruri minerale. Este intarit si fortificat cu un complex substantial de fito-acizi organici
- Este precis formulat pentru necesitatile nutritionale ale orhideelor
- Este non-toxic si nu pune probleme mediului inconjurator
- Orchid Focus este un program nutritional perfect pentru orhidee. Ajuta la obtinerea unor plante mai sanatoase, mai viguroase, cu flori mari, curate si stralucitoare, care dureaza mai mult timp
Orchid Focus este folosit si recomandat de: The Eric Young Foundation precum si de acesti importanti detailisti de orhidee din Marea Britanie:
- Burnham Nurseries
- Deva Orchids
- Laurence Hobbs Orchids Ltd
- Orchids by Peter White
- Plants Plus
- Plested Orchids
- Regal Orchids
Orchid Focus NPK Ratios
- Grow 2.2-1.3-2.1
- Bloom 1.9-2.5-2.6

Formulari Grow si Bloom
Orchid Focus este disponibil in doua formulari separate:
- Orchid Focus Grow are nivele mai ridicate de Azot (N), derivati din nitrati, care stimuleaza cresterea vegetativa, pentru muguri si frunze sanatoase
- Orchid Focus Bloom are nivele crescute de fosfor si potasiu, ce contribuie la inflorire abundenta.
Ambele formulari contin un profil complex de saruri minerale si compusi organici.

Nutritia orhideelor
Aproape toate speciile de orhidee si hibrizi vor fi avantajate atunci cand se foloseste o schema buna de nutritie. Acest lucru este important atunci cand se doreste participarea la o expozitie, sau cand se pregatesc plantele pentru fotografiere sau vanzare.
Cele mai cultivate genuri – Cymbidium, Paphiopedilum, Cattleya, Phalaenopsis si Dendrobium – toate sunt puternic influentate in bine de o nutritive buna. Nutrientii pot fi adminstrati la nivelul radacinilor sau prin aplicare foliara (spray)

Orchid Focus - Instructiuni
Unul din cele mai eronate mituri urbane este acela ca orhideele nu au nevoie sa fie hranite!
Este adevarat ca orhideele sunt diferite de alte plante, insa ele sunt totusi plante verzi, si folosesc energia soarelui pentru a transforma mineralele in zaharuri si alti compusi organici, ce duc la formarea si cresterea plantei.
La fel ca toate celelalte plante verzi, si orhideele isi obtin mineralele prin intermediul radacinilor.
Este adevarat ca orhideele, in special epiphytele, au evoluat in conditii unde nutrientii minerali sunt rari si greu de gasit, si de aceea se pot descurca si cu concentratii mult mai mici decat alte plante.
Acest lucru face insa si mai important sa le oferim o nutritie cat mai buna, cat mai adecvata, in momentele in care au nevoie de ea, pentru ca acesta este singurul mod de a obtine plante sanatoase, frumoase si de mare valoare.
Orhideele cresc de obicei in mediu inert, in special scoarta de copac, medii care nu au nutritie incorporata, si de aceea programul nutritional este important - pentru ca orhideele au nevoi nutritionale specifice si nu vor atinge maximul potentialului lor genetic decat hranite dupa un program gandit special pentru ele.
Crescatorii profesionisti de orhidee, si in special cei care participa la expozitii, au programe nutritionale bine structurate pentru plantele lor - si este vizibil
Este adevarat, familia orhideelor este uriasa, si diversele genuri au habitaturi diferite. Cu toate acestea, exista anumite specificitati nutritionale care sunt comune pentru majoritatea orhideelor, si tocmai acestea sunt incorporate in formularile Orchid Focus. Ex. - sunt complet lipsite de uree, care poate fi toxica pentru anumite orhidee.

Ce orhidee au nevoie de fertilizare?
Cele mai cultivate genuri – Cymbidium, Paphiopedilum, Cattleya, Phalaenopsis si Dendrobium - vor beneficia de un program nutritional ideal. Ele pot fi hranite prin radacini, sau prin aplicare foliara.
Folositi Orchid Focus Grow pe toata perioada sesonului de crestere. Schimbati apoi cu Orcid Focus Bloom, imediat ce plantele incep sa dezvolte muguri, pe care il veti folosi pe toate perioada de inflorire, pana cand florile dispar, dupa care reveniti la Orchid Focus Grow. Observati mai jos articolul despre anotimpurile orhideelor.

Apa
Calitatea apei este foarte importanta pentru succesul culturilor de orhidee, si este foarte simplu de obtinut. Apa in majoritatea zonelor din tara este relativ dura si puternic mineralizata - ceea ce o face aproape o solutie nutritiva de sine statatoare, insa care contine suficiente elemente gresite.
Cum orhideele au nevoie de nutrienti la concentratii destul de scazute, este dificil de utilizat aceasta apa ca baza de obtinere a solutiei de nutrienti, deoarece contine prea multe minerale de prisos. Daca apa este curata si pura de la inceput, permite cultivatorului sa adauge elementele corecte in proportii ideale - prin adaugarea unui nutrient special creat pentru orhidee, cum este Orchid Focus.
Gasirea unei surse de apa cat mai curata, mai pura, este importanta pentru majoritatea cultivatorilor. Cea mai ieftina alternativa ar fi apa de ploaie - insa trebuie sa va asigurati ca s-a scurs de pe un acoperis curat, si ca este pastrata intr-un rezervor curat, de plastic, acoperit in permanenta cu capac pentru a evita frunzele si alte mizerii care pot patrunde inauntru.
O apa curata este un inceput ideal pentru o nutritie buna - pur si simplu adaugati doza indicata de Orchid Focus si amestecati-o bine cu apa curata.

Azotul (N)

Azotul este un element necesar in cresterea orhideelor, ca pentru orice alte plante. Orhideele, totusi, au nevoie de mai putin azot decat majoritatea plantelor, insa acesta trebuie sa fie intr-o anumita formula.
Nitratii sunt forma potrivita pentru fertilizarea orhideelor, iar in concentratii adecvate poate genera o crestere sanatoasa pe perioade lungi de timp. Azotul continut in Orchid focus este 100% provenit din nitrati.
Ureea este utilizata de unii producatori ca fertilizator pentru ca este ieftina. Este insa total neadecvata pentru a cultiva plante in medii inerte, cum ar fi scoarta de copac, deoarece in aceste medii nu exista micro-organisme care sa converteasca ureea intr-o forma utilizabila de catre planta. Fara aceasta conversie, ureea devine toxica in scurt timp.
Orchid Focus sunt formulate astfel incat sa excluda ureea, doar nitrati 100% puri sunt folositi in solutiile noastre.
Hranirea prin radacini
Orchideele trabuie hranite la intervale regulate in timpul sezonului de crestere. Frecventa creste pe masura ce vremea se incalzeste. Diluati Orchid focus in concentratia indicata si folosit la udarea ghivecelor.

Hranirea foliara
Fertilizarea foliara are efecte pozitive si imediat vizibile asupra orhideelor, si o ajuta sa dezvolte foliaj de un verde intens, profund, care va ajuta la o fotosinteza mai buna, si deci va ajuta la o crestere viguroasa. Fertilizarea foliara trebuie efectuata in tandem cu fertilizarea la radacina.
Pentru aplicarile sub forma de spray foliar, folositi Orchid Focus la jumatate din concentratie, si aplicati intotdeauna dimineata, pentru ca frunzele sa aiba timp suficient sa se usuce inainte de lasarea intunericului.
Aplicarea nutrientilor pe frunze se poate face chiar si saptamanal in perioadele de crestere activa - insa intotdeauna la jumatate din concentratie.
Trebuie intotdeauna sa fiti atenti la semnele de supra-fertilizare
Aparitia de dungi sau pete pe frunze este un semnal ca trebuie redusa frecventa de aplicare. Acestea pot fi insa si semne care indica o arsura produsa de soare pe frunzele recent stropite - efect de lupa.
O mica parte din orhidee, in special cele cu frunze moi precum Thunias, Lycastes, Pleiones si Phauius, nu trebuie niciodata sa fie stropite cu nutrienti, pentru ca frunzele se vor strica repede.

Cresterea fara ghiveci
Cresterea orhideelor fara ghiveci - mounted orchids - este o practica din ce in ce mai adoptata. Practic, in acest tip de cultivare, orhideele cresc si se dezvolta aproape ca in mediul lor natural.
Orhideele care cresc fara ghiveci trebuie spray-ate regulat, la modul ideal, mai mult de odata pe zi. Daca modul in care au fost "montate" nu contine muschi sau compost, se foloseste Orchid Focus la jumatate de concentratie la fiecare udare, pentru aproximativ o saptamana de fiecare data. Acest procedeu poate fi urmat de o imbibare - de doar cateva minute - intr-un recipient cu apa, fara nimic adaugat, pentru a se dizolva si as se inlatura excesul de nutrienti.
Daca exista si muschi sau alt compost intre planta si suportul ei, care poate retine apa , cel mai indicat este sa alternati aplicarea foliara si imbibarea cu apa simpla in fiecare zi.

Cat de des si cand?
Ca fel ca si celelalte plante, orhideele trebuie hranite atunci cand cresc activ iar hranirea trebuie sa fie intrerupta atunci cand plantele sunt in hibernare.
Unele orhidee tropicale care sunt cultivate in interior, sub lumina artificiala, pot avea nevoie de nutrienti tot timpul anului, pentru ca nu au o perioada dormanta.
Pentru orhideele crescute sub lumina naturala, fertilizarea incepe primavara devreme. Va recomandam Orchid Focus Grow la jumatate de concentratie pentru inceput. Aceasta schema este o generalizare, iar recomandarile se potrivesc si pentru majoritatea hibrizilor. Este important sa se observe toate plantele cel putin saptamanal. Daca ele sunt de culoare verde inchis, continuati fertilizarea. Daca incep sa apara semne de stres, atunci intrerupeti hranirea timp de 1-2 saptamani, iar plantele isi vor reveni.

Formularile Grow si Bloom
Orchid Focus este disponibil in doua formulari - Grow si Bloom.
Orchid Focus Grow are in compozitia sa nivele ridicate de nitrati, pentru a stimula aparitia de frunze si vlastare viguroase.
Formularea Bloom are nivele crescute de fosfor si potasiu, pentru a contribui la inflorire.
Trebuie stiut ca inflorirea nu este dirijat de schimbarea nutrientilor. Ciclul de inflorire este dirijat de anotimp si de programarea interna a plantei. Cu toate acestea, aplicarea de Orchid Focus Bloom la inceputul infloririi va aduce plantei mineralele esentiale pentru a maximiza productia de flori si a le prelungi durata de expunere.

Orhideele la lumina artificiala
Multi cultivatori descopera acum avantajele luminii artificiale, care le sporeste ratele de reusita.
Pana la un anumit moment, lumina artificiala il elibereaza pe cultivator de constrangerile sezoniere, si permite obtinerea de flori superbe pe tot timpul anului.
Trebuie tinut cont insa ca orhideele isi au originea intr-o mare varietate de habitaturi, si au evoluat intr-o diversitate de conditii de lumina. Epiphytes din densele paduri tropicale au nevoie de mult mai putina lumina decat orhideele terestre din habitaturi deschise.
O zona interioara luminata este asemanatoare cu o casa a orhideelor. In ambele vor fi zone mai luminoase, mai apropiate de sursa de lumina, si unele mai umbroase. Cultivatorul trebuie sa poata muta plantele pana cand le gaseste un loc potrivit. Plantele va vor spune daca nu le convine nivelul de lumina, si nu este greu sa re-ajustati mediul pentru a le satisface nevoile.

Nu exista comentarii pentru acest produs.
Alte persoane au mai cumparat si...