Best online garden center - IndoorGardens

Contactati-ne
0745 130 010
Bun venit,
Log in
Cosul dumneavoastra
 x 


Cultivare Orhidee
Exista 2 produse.

REDUCERE
Disponibil la Comanda
chiloe-moss-sphaigne-du-chili-red-1kg
Chiloe Moss Sphaigne din Chile Red 1Kg

Chiloe Moss - Sphagnum de Chile 1kg

Produsul acesta este manufacturat in insula Chiloe, care apartine de statul Chile, si este cea mai buna forma de sphagnum moss - in intregime recoltata si prelucrata manual!

Turba este o forma fosilizata de sphagnum, si in cea mai mare parte si-a pierdut toate proprietatile esentiale.

Principalele beneficii ale Chiloe Moss :
- Este complet imputrescibila! (nu putrezeste). Fata de turba clasica, care se descompune dupa 3-4 luni, Chiloe Moss este perena si poate fi utilizata de mai multe ori.

- Cunoscut inca din evul mediu pentru proprietatile sale anti-septice - contine polizaharide -este un mediu potrivit pentru protectia radacinilor contra parazitilor si daunatorilor

- 10 g de Chiloe Moss retin la fel de multa apa cat 250 grame de turba blonda 

- Clatita, isi recapata volumul initial, acest lucru permitand o masiva aeratie a substratului

- 1 Kilo de Chiloe Moss ne-comprimata = 50 litri 

- Perfect pentru a economisi apa de udare (din care 97% in mod normal se pierde) 

- Permite spatierea udarilor, si este foarte bun pentru gradinarit, facand economie atat de apa cat se de personal

Cele mai doveditoare experimente: faceti doua plantari in ghiveci, ca de obicei, iar intr-unul puneti o mana de Chiloe Moss pe fund, udati de voie si apoi plantati. Dupa2-3 saptamani veti putea observa ca sistemul radicular al plantei care a beneficiat de Chiloe Moss este superior, mai bine dezvoltat, si cum substratul a ramas suplu in continuare, planta va creste si va inflori la maximul potentialului sau genetic.

Incercat pe: orhidee, petunii, impatiens, hortensii, azalee, camelii, etc…

In acelasi spirit, pentru plantele de gradina, gen morcovi, salate, chili, fructe etc, daca sunt asezate intr-un strat de Chiloe Moss - veti constata foarte repede ca se degradeaza mai greu decat atunci cand sunt pastrate in frigider sau in aer liber!

Ce spun specialistii: Chiloe Moss permite conceperea unui amestec de substrat de calitate superioara, este ideal pentru culturile hidroponice, in mod special este apreciat in cultura orhideelor si germinarea acestora, pentru re-potaj, ghivece suspendate, cultura legumelor, a plantelor cu ritm rapid de crestere, clonare, conditionarea bulbilor, a fructelor, legumelor, si este foarte buna pentru cultura ciupercilor.

Acest sphagnum cristatum este cultivat in vastele mlastini din Chile, si este de cea mai buna calitate. Este deja utilizat cu succes in Statele Unite si mai ales in China pentru cultura orhideelor si a altor plante delicate.

Caracteristicile sale principale sunt:
- Bactericid: ajuta planta sa reziste la daunatori si combate bolile cele mai susceptibile sa imbolnaveasca planta

- Foarte mare capacitate de retentie a apei(de 20 de ori propria greutate). 

- Nu produce saturatia cu apa a radacinilor, pentru ca aceste raman constant ventilate si aerate. Aportul de apa este intotdeauna gradual, in functie de necesitatile plantei, ceea ce permite distantarea udarilor in timp (se uda mai rar)

- Produs steril, neutru si usor acid (Ph. 4,8). 

- Permite folosirea fertilizantilor si nutrientilor doriti

- Se degradeaza foarte lent, spre deosebire de turba clasica europeana care se altereaza relativ repede 

- Recoltarea se face de maniera inteligenta, fara riscul de a reduce filoanele productive. In timpul recoltarii, cultivatorii nu preleveaza decat partea superioara a plantei, iar cateva zile mai tarziu Sphagnumul isi reia cresterea.

- Manevrare usoara, livrat in ambalajul de origine, cu umiditate de aproximativ. 20

Chiloe Moss Sphaigne din Chile Red 1Kg

Mediul cu cea mai buna aeratie si retentie de apa!
>
119 lei
REDUCERE
Disponibil la Comanda
growth-technology-orchid-focus-croissance-500ml
Growth Technology Orchid Focus Grow 500ml

Orchid Focus Grow de la Growth Technology

Aplicati Orchid Focus Grow pe toata perioada stadiului de crestere. Schimbati apoi cu Orcid Focus Bloom, indata ce plantele incep sa dezvolte muguri, pe care il veti folosi pe toata perioada de inflorire, pana cand florile dispar, dupa care reveniti la Orchid Focus Grow. Priviti mai jos articolul despre anotimpurile orhideelor.

Apa

Calitatea apei este foarte importanta pentru succesul culturilor de orhidee, si este foarte simplu de obtinut. Apa in majoritatea zonelor din tara este relativ dura si puternic mineralizata - ceea ce o face aproape o solutie nutritiva de sine statatoare, insa care contine suficiente elemente gresite.

Cum orhideele au nevoie de nutrienti la concentratii destul de scazute, este dificil de utilizat aceasta apa ca baza de obtinere a solutiei de nutrienti, deoarece contine prea multe minerale de prisos. Daca apa este curata si pura de la inceput, permite cultivatorului sa adauge elementele corecte in proportii ideale - prin adaugarea unui nutrient special creat pentru orhidee, cum este Orchid Focus.

Gasirea unei surse de apa cat mai curata, mai pura, este importanta pentru majoritatea cultivatorilor. Cea mai ieftina alternativa ar fi apa de ploaie - insa trebuie sa va asigurati ca s-a scurs de pe un acoperis curat, si ca este pastrata intr-un rezervor curat, de plastic, acoperit in permanenta cu capac pentru a evita frunzele si alte mizerii care pot patrunde inauntru.

O apa curata este un inceput ideal pentru o nutritie buna - pur si simplu adaugati doza indicata de Orchid Focus si amestecati-o bine cu apa curata.

Anotimpurile Orhideelor

 Aceasta schema este una orientativa. Conditiile de cultivare a orhideelor pot varia mult in functie de specie. Folositi aceasta schema drept punct de plecare si faceti ajustarile necesare pe masura ce aveti mai multa experienta.

Primavara timpurie

Imediat ce exista semne de crestere noua

Incepeti hranirea plantei la intervale regulate

Orchid Focus Grow
la jumatate de concentratie

Fiecare 2–3 saptamani

Primavara

Crestere puternica

Cresteti concentratia de nutrienti

Orchid Focus Grow
concentratie maxima

Fiecare 2 sapt

Vara

Sezonul de crestere si inflorire

Mentinem taria nutrientilor

Orchid Focus Grow sau Bloom la concentratie maxima

Fiecare 1–2 saptamani

Toamna timpurie

Planta incetineste

Fertilizarea se rareste

Orchid Focus Grow sau Bloom la concentratie maxima

Fiecare 2–3 sapt.

Toamna

Orchid Focus Grow sau Bloom la 1/2 concentratie

Iarna

Plantele hiberneaza si nu necesita hrana

Azotul (N)

Azotul este un element necesar in cresterea orhideelor, ca pentru orice alte plante. Orhideele, totusi, au nevoie de mai putin azot decat majoritatea plantelor, insa acesta trebuie sa fie intr-o anumita formula.

Nitratii sunt forma potrivita pentru fertilizarea orhideelor, iar in concentratii adecvate poate genera o crestere sanatoasa pe perioade lungi de timp. Azotul continut in Orchid focus este 100% provenit din nitrati.

Ureea este utilizata de unii producatori ca fertilizator pentru ca este ieftina. Este insa total neadecvata pentru a cultiva plante in medii inerte, cum ar fi scoarta de copac, deoarece in aceste medii nu exista micro-organisme care sa converteasca ureea intr-o forma utilizabila de catre planta. Fara aceasta conversie, ureea devine toxica in scurt timp.

Orchid Focus sunt formulate astfel incat sa excluda ureea, doar nitrati 100% puri sunt folositi in solutiile noastre.

Hranirea prin radacini

Orchideele trabuie hranite la intervale regulate in timpul sezonului de crestere. Frecventa creste pe masura ce vremea se incalzeste. Diluati Orchid focus in concentratia indicata si folosit la udarea ghivecelor.

Hranirea foliara

Fertilizarea foliara are efecte pozitive si imediat vizibile asupra orhideelor, si o ajuta sa dezvolte foliaj de un verde intens, profund, care va ajuta la o fotosinteza mai buna, si deci va ajuta la o crestere viguroasa. Fertilizarea foliara trebuie efectuata in tandem cu fertilizarea la radacina.

Pentru aplicarile sub forma de spray foliar, folositi Orchid Focus la jumatate din concentratie, si aplicati intotdeauna dimineata, pentru ca frunzele sa aiba timp suficient sa se usuce inainte de lasarea intunericului.

Aplicarea nutrientilor pe frunze se poate face chiar si saptamanal in perioadele de crestere activa - insa intotdeauna la jumatate din concentratie.

Trebuie intotdeauna sa fiti atenti la semnele de supra-fertilizare

Aparitia de dungi sau pete pe frunze este un semnal ca trebuie redusa frecventa de aplicare. Acestea pot fi insa si semne care indica o arsura produsa de soare pe frunzele recent stropite - efect de lupa.

O mica parte din orhidee, in special cele cu frunze moi precum Thunias, Lycastes, Pleiones si Phauius, nu trebuie niciodata sa fie stropite cu nutrienti, pentru ca frunzele se vor strica repede.

Cresterea fara ghiveci

Cresterea orhideelor fara ghiveci - mounted orchids - este o practica din ce in ce mai adoptata. Practic, in acest tip de cultivare, orhideele cresc si se dezvolta aproape ca in mediul lor natural.

Orhideele care cresc fara ghiveci trebuie spray-ate regulat, la modul ideal, mai mult de odata pe zi. Daca modul in care au fost "montate" nu contine muschi sau compost, se foloseste Orchid Focus la jumatate de concentratie la fiecare udare, pentru aproximativ o saptamana de fiecare data. Acest procedeu poate fi urmat de o imbibare - de doar cateva minute - intr-un recipient cu apa, fara nimic adaugat, pentru a se dizolva si as se inlatura excesul de nutrienti.

Daca exista si muschi sau alt compost intre planta si suportul ei, care poate retine apa , cel mai indicat este sa alternati aplicarea foliara si imbibarea cu apa simpla in fiecare zi.

Cat de des, si cand?

Ca fel ca si celelalte plante, orhideele trebuie hranite atunci cand cresc activ iar hranirea trebuie sa fie intrerupta atunci cand plantele sunt in hibernare.

Unele orhidee tropicale care sunt cultivate in interior, sub lumina artificiala, pot avea nevoie de nutrienti tot timpul anului, pentru ca nu au o perioada dormanta.

Pentru orhideele crescute sub lumina naturala, fertilizarea incepe primavara devreme. Va recomandam Orchid Focus Grow la jumatate de concentratie pentru inceput. Aceasta schema este o generalizare, iar recomandarile se potrivesc si pentru majoritatea hibrizilor. Este important sa se observe toate plantele cel putin saptamanal. Daca ele sunt de culoare verde inchis,

Growth Technology Orchid Focus Grow 500ml

Creat pentru performanta si sanatate de top
>
27 lei

Disponibil la Comanda