Best online garden center - IndoorGardens

Contactati-ne
0745 130 010
Bun venit,
Log in
Cosul dumneavoastra
 x 


Seminte Plante Decorative
Exista 27 produse.

REDUCERE
Disponibil la Comanda
azalee-godetia
Seminte de Azalee - Mix Godetia
>
2 lei
REDUCERE
Disponibil la Comanda
menta-deco
Seminte de Menta Decorativa
>
2 lei
REDUCERE
Disponibil la Comanda
aloe-vera-plant
Seminte de Aloe Vera (10 seminte)

Exista doua specii de aloe vera, cea verde si cea albastra. Planta poate creste in jur de 70-130 cm, iar frunzele au aspectul unor dinti de fierastrau.

Florile sunt de culoare galben-rosie, iar frunzele au o textura carnoasa si pot atinge un numar intre 12-15 per planta.

Cresterea acestor plante nu ar trebui sa fie dificila, pentru ca nu sunt sensibile la clima si nu necesita o ingrijire speciala.

Transplantarea (schimbarea pamantului) este recomandata la 2-3 ani. Plantele tinere se muta in ghivece mai mari si li se schimba pamantul in fiecare primavara, iar plantele batrane – o data la trei ani. Atentie la apa! Planta trebuie udata des, avand grija ca excesul de apa duce la putrezirea radacinii. Iarna, aloe vera se tine la 12-14 grade Celsius, in locuri luminoase, iar vara are nevoie de multa caldura, soare si umezire moderata.

>
15 lei
Stoc epuizat!
REDUCERE
Disponibil la Comanda
muscate-zonale-mix-3
Seminte de Muscate
>
2 lei
Stoc epuizat!
REDUCERE
Disponibil la Comanda
white-pine-2
Seminte de Bonsai Alb (Pin) (18 seminte)

Seminte de Bonsai Alb - este un mic copac vesnic verde tropical ce crește până la 7 m inaltime. Infloreste pe tot parcursul anului. Frunzele sale sunt spâne și lucioase, care apar în 3-7 pliuri ciudat penate care sunt de la eliptice la cuneate-obovată la rombic.. Rodul Murraya paniculata este cărnos, alungit-ovoid, de culoare roșu la portocaliu, și crește până la 1 inch lungime.

Seminte de Bonsai Alb (Pin) (18 seminte)

Seminte de Bonsai Alb (18 seminte)
>
15 lei
Stoc epuizat!
REDUCERE
Disponibil la Comanda
panseluta-neagra
Seminte de Panselute Negre
>
2 lei
REDUCERE
Disponibil la Comanda
dogwood-trees
Seminte Dogwood-Cornus (30 seminte)

Origine : Originar din Japonis, China, Korea
Cultivare : Cultivarea semintelor in casa se poate face pe tot parcursul anului. Se lasa semintele peste noapte la imbibat intr-un pahar cu apa calda, apoi se pun la 1 cm adancime intr-un amestec de nisip cu turba. Pastrati compostul umed, uniform. Germinarea poate dura pana la 3 luni.
Locul de crestere / iluminat : Chiar si plantele tinere au nevoie de un sol amestec de turba cu nisip, inainte de a fi transplantate in pamant de gradina. Copacul prefera locatiile cu soare direct.
Ingrijire : Cand transplantati in pamant de gradina sau in ghiveci, solul trebuie sa fie bogat in substante nutritive si bine drenat. Infloritorul Dogwood creste relativ incet, dar din primavara pana la inceputul toamnei, necesita fertilizare cu ingrasamant obisnuit.
Iarna : Este de natura robust si rezista pe deplin.

>
15 lei
REDUCERE
Disponibil la Comanda
petunia-mix
Seminte de Petunia
>
2 lei
REDUCERE
Disponibil la Comanda
wmpalm
Seminte de Washingtonia Robusta (10 seminte)
>
15 lei
REDUCERE
Disponibil la Comanda
muscate-curgatoare-rosii
Seminte de Muscate Curgatoare
>
10 lei
Stoc epuizat!
REDUCERE
Disponibil la Comanda
lavandeeeer
Seminte de Lavanda (400 seminte)

Lavanda sau levănțica, este o plantă perenă, considerată arbust de talie mică, deoarece crengile se lemnifică. Are frunze veșnice, chiar și iarna, de obicei frunzele sunt verde-argintiu, dar sunt și soiuri cu frunze verzi sau argintii. Ating maturitatea în 2-5 ani, și pot trăi fără probleme 40-50 de ani, dar în Vestul Europei, există plantații vechi de 80-100 de ani, cu plante de aceeași vârstă. Este originară din zona Mediteraneană.

Este o plantă de exterior, multă lume o cumpără și o ține în casă, iar multe dintre ele nu supraviețuiesc mai mult de două săptămâni. Mai bine o plantați undeva în grădină sau în fața blocului, într-un loc cu mult soare și în perioada de înflorire se taie tijele florale, care se pot usca, florile nu își pierd culoarea nici după uscare, iar parfumul de lavandă va ține mai mult de 12 luni, când se poate recolta din nou.

Germinația optimă se obține la temperatura de 18-22 °C, semințele se acoperă foarte subțire sau deloc și trebuie menținută umiditatea la 90%. Plantele obținute din semințe, vor înflorii de obicei din al doilea an. Perioada optimă este primăvara, în lunile martie-mai, dar dacă se pot oferi condiții optime, în orice perioadă a anului. A nu se lăsa tava cu semințe în apă, au nevoie de un drenaj bun, și udare regulată, cel puțin 1 dată pe zi, cu apă puțină, la început doar prin pulverizare.

Plantare.

Plantarea plantelor de lavandă crescute în ghivece, se poate face atâta timp cât solul nu este înghețat, adică din aprilie până toamna târziu în octombrie. Prin plantarea în grădină, fără a se mișca balotul de pământ existent, planta nu are nimic de suferit, deoarece nu se taie(nu se deranjează) rădăcina plantei, ci se mărește spațiul pentru rădăcinile plantei.

Atenție ! Transplantarea, plantarea sau mutarea plantelor din grădină(cele cu rădăcină nudă sau cu balot de pământ), este recomandat a se face doar primăvara în aprilie-mai sau toamna în septembrie-octombrie.

Expunere.

Lavanda fiind plantă de origine mediteraneană, are nevoie de soare mult și de căldură, de aceea este recomandat a se planta în cel mai însorit loc al grădinii. Eu de multe ori le spun clienților mei, în glumă desigur: „Lavanda poate fi plantată pe un satelit, care să se învârtă după soare, fără ca planta să se supere! „.

Cerințe de sol.

Încercați să evitați plantarea în locuri mlăștinoase, preferă solul bine drenat, nu foarte bogat în nutrienți, nisipos, calcaros sau argilos. Se adaptează bine la aproape orice sol de grădină, iar după înrădăcinare, rezistă cu bine la secetă.

Distanța de plantare.

Distanța de plantare al lavandei depinde de ce dorim.

Gard viu: Pentru a crea o bordură sau gard viu, se plantează la o distanță între plante de 25-40 cm, în funcție de soi.

Tufe solitare: pentru a crea tufe rotunde de lavandă, distanța de plantare ar trebui să fie între 80 – 120 cm, în funcție de soi.

Mulți văd poze cu câmpuri de lavandă și doresc un câmp de lavandă asemănător, și se apucă și le plantează din 25 în 25 de cm, dar nu în rânduri, ci de-a-ntregul. Este complet greșit, trebuie lăsat loc de acces la plante, deoarece trebuiesc tunse regulat cel puțin 1 dată pe an.

Udare.

Lavanda crescută la ghivece, necesită udare regulată, de 2-5 ori pe săptămână. Cele plantate în grădină, se udă doar în primul an, din al doilea an, rezistă cu bine la secetă.

Atenție ! A nu se lăsa apa în farfuria de sub ghiveci. Este o plantă care nu știe să înoate și se îneacă într-un deget de apă lăsat pe fundul farfuriei. De aceea se golește apa din farfuria de sub ghiveci la maxim 30 minute de la udare, chiar și pe perioada verii.

Îngrijire și întreținere.

Este o plantă nepretențioasă, care nu necesită îngrijire deosebită, rezistă la secetă și nu are dăunători. Lavanda plantată în grădină, necesită doar tunderea tijelor florale, în perioada de înflorire sau imediat după.

Se recomandă tunderea tufelor, la jumătate sau cel puțin la 2/3-imi din înălțime, astfel tufele vor rămâne compacte și se stimulează ramificarea și creșterea sănătoasă. Câmpurile de lavandă din Franța, sunt recoltate mecanizat, de 1-2 ori pe an. Sunt multe soiuri care după prima înflorire, dacă se tunde devreme și doar tijele florale, va înflori din nou. Această a doua înflorire este mai redusă ca cantitate și număr de flori, la aproximativ jumătate din prima înflorire.

>
15 lei
Stoc epuizat!
REDUCERE
Disponibil la Comanda
petunia-curgatoare-seminte-petunia-hybrida-pendula-mix
Seminte de Petunia Curgatoare
>
2 lei
REDUCERE
Disponibil la Comanda
wisteria
Seminte Wisteria Sinensis (4 seminte)

Wisteria sinensis este o planta cataratoare masiva, originara din Asia, Japonia. Wisteria sinensis varitatea ’Prolific’este o cataratoare rustica de 10-20 m lungime.

FRUNZE,FLORI: tulpina este de 4-10 cm diametru, ramificata; lujeri dens pubescenti, scoarta gri cu lenticele. Frunze alterne, 15-35 cm lungime, penat-compuse.Flori purpurii, violet, roz sau albe, dispuse in raceme pendule, 10-40 cm lungime, corola papilionata de 2-2.5 cm lungime.Infloreste in aprilie-mai. Fruct pastaie, 10-15 cm lungime, pubescenta, maronie. Florile sunt asemanatoare salcamului si apar vara chiar inainte ca frunzele sa fie complet dezvoltate. Culoarea lor variaza de la alb laptos la albastru si variante de liliachiu. Exista si specii care infloresc primavara in martie-aprilie.

INALTIMEA MAXIMA:poate ajunge si la 10-15 metri inaltime daca este lasata sa creasca libera, tulpina devenind foarte groasa si incolacindu-se pe orice fel de suport; greutatea totala poate ajunge si la o tona. Rata de crestere repede. Longevitate 50 ani. 

>
15 lei
REDUCERE
Disponibil la Comanda
panselute_rosii-214x400
Seminte de Panselute Rosii
>
2 lei
REDUCERE
Disponibil la Comanda
s-l300
Seminte de Cactus Madagascar (10 seminte)

Pachypodium lamerei este o specie de Pachypodium. Are spini mari și frunze de cele mai multe ori chiar la vârful plantei. Este o tulpină suculentă și provine din insula Madagascar. Planta are flori mari, parfumate. Specia a devenit una dintre cele mai cunoscute pachypodiums în cultivare, fiind relativ ușor să se propage și să crească. În cultivarea este adesea comercializat ca "Madagascar Palm", în ciuda faptului că nu este un palmier deloc. O varietate numita "Ramosum" a fost descris. Ea se distinge cea mai mare parte de un obicei de creștere pitic.

>
15 lei
Stoc epuizat!
REDUCERE
Disponibil la Comanda
927
Seminte de Panselute Mix
>
2 lei
REDUCERE
Disponibil la Comanda
faucariatigrina
Seminte de Cactus Tiger`s Jaw (40 seminte)

Descriere: Faucaria tigrina sunt plante mici în creștere , cu patru sau cinci straturi de frunze aranjate în perechi opuse incrucisate, formând o formă de stea rozetă groasa. Fiecare pereche de frunze este unită la bază și acestea sunt practic tulpini. Frunzele sunt cărnoase și ascutite, 2-5cm (0,8-2 inch) lungime și 2 cm (0,8 inci), late la baza. Frunzele sunt aproximativ triunghiulare, care sunt de obicei marginite cu dinți moi și cu țepi, au o suprafață superioară plană, dar partea de dedesubt este convexă. frunze de culoare verde-gri marcate cu multe puncte mici albe. Dinții de pe marginea frunzelor tinere sunt inter-blocati ,pentru a da un aspect de falcă .

 

>
15 lei
REDUCERE
Disponibil la Comanda
nalba-lavatera-seminte-lavatera-trimestris-mix
Seminte de Nalba Lavatera
>
2 lei
REDUCERE
Disponibil la Comanda
coffea-arabica
Seminte de Coffea Arabica ( 7 seminte )

Coffea arabica este o specie de arbore de cafea originar indigenă din munții din sud-vestul Etiopiei. De asemenea, este cunoscută sub numele de "arborele de cafea din Arabia", "cafea montană" sau "cafea arabică".Coffea arabica este considerată a fi prima specie de cafea care a fost cultivată, fiind cultivată în sud-vestul Etiopiei de mai bine de 1.000 de ani.

Arabica deține un conținut mai scăzut de cafeină, între 0.8 și 1.4 %, și este recunoscută ca fiind superioară calitativ soiului Coffea canephora (Robusta). Arabica are o aromă delicată și rafinată, puțin acidă, cu un gust pregnant de caramel.

>
15 lei
REDUCERE
Disponibil la Comanda
896
Seminte de Amestec Flori Jardiniere
>
2 lei